Pedagogik

I måndags slutförde jag en tre-dagars pedagogik utbildning för oss som ev kommer att hålla i fackliga utbildningar i framtiden.
Dom första två dagarna var för ett par veckor sedan och då fick vi bland annat göra ett slags test för att ta reda på vilken inlärningstil man själv har och för mig som älskar alla typer av personlighets-tester kände att jag kom ett litet steg närmare himmelriket!


Som ni ser på figuren är jag ganska enkelspårig i mitt lärande och den övervägade delen pekar mot 'konkreta upplevelser' vilket jag köper med hull och år.
Däremot är jag inte lika övertygad om att det är riktigt rätt att den drar lite mer åt 'aktivt exprementerande' (snett uppåt vänster) än mot 'reflekterande observation' som är på cirkelns högra sida... om man tänker sig cirkeln som en klocka så finns 'idésprutan' i fältet 12-15 och mellan 21 och 24 finns då expremeteraren och av dessa tvåsaker är jag absolut inte den sistnämda och det gör att jag ställer mig aningen tvekande till säkerheten i testet men oavsett hur pålitligt det är så var det kul =)


Som vanligt på våra utbildningar är det grupparbeten som gäller och så även denna gången och var det en hel rad viktiga ämnen som skulle avhandlas, däribland människosyn! Alltså, detta måste ju bara vara ett av dom mest intressanta ämnen man kan ta upp! Hur man än vrider och vänder på argumenten så är vi alla i grund och botten sjukt fördomsfulla. Om man lutar sig loite tillbaka i en sån här diskussion och ser på kroppspråket hos dom som deltar i samtalet samtidigt som lyssnar på det dom säger så blir man ju faktiskt lite full i skratt! i sitter där runt ett bord och känner oss som en enad front men bakom allt detta sitter var och en och funderar på vad man törs säga och hur man ska lägga fram det utan att bli sedd som en inskränkt svenne.

Vad har du för människosyn? Har alla männsikor samma värde i dina ögon? Dömer du andra utifrån utseende eller handling? och straffar vi alla dem inte håller sig inom normen lika hårt?


                        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0